Els festivals i els concerts estan en el punt de mira, després dels contagis massius a Catalunya

Entre les persones que assistiren als festivals Vida, Canet Rock i Cruïlla es registraren més de 2.000 contagis

Concerts en el punt de mira pels contagis

Els concerts de música estan en el punt de mira, després que més de 2.000 assistents a tres festivals de música a Catalunya es contagiaren, a pesar de ser requisit imprescindible per a assistir-hi tindre un test negatiu. 

Els 2.000 contagis de coronavirus que s’han produït entre el festival Vida, el Canet Rock i el Cruïlla, celebrats a Catalunya al juliol, han disparat les alarmes. Els tres concerts van ser a l’aire lliure i totes les persones assistents estaven obligades a portar la mascareta posada i passar un test d’antígens abans d’accedir al recinte, però la realitat és que la sensació de falsa seguretat dels tests negatius va fer que pràcticament ningú utilitzara la mascareta. 

De moment, al País Valencià no s’ha produït cap contagi en un concert o un altre tipus d’actes culturals com el cinema o el teatre, si bé és cert que les restriccions actuals són diferents. Ací en tots els concerts estan asseguts, amb seients numerats que respecten la distància de seguretat, i la mascareta es obligatòria excepte per a beure o menjar. 

Perquè la música no deixe de sonar, la col·laboració entre organització, artistes i públic és clau. Les veus expertes insisteixen: seguretat, distància i mascareta són irrenunciables per a poder seguir gaudint un any més dels concerts i de la música en directe.

També et pot interessar

stats