Els festivals de música de juliol van disparar la cinquena onada a Catalunya

En aquests actes es van contagiar 2.279 assistents, 842 més dels esperats per les autoritats sanitàries

Imatge d'arxiu del Festival Cruïlla a Barcelona
Imatge d'arxiu del Festival Cruïlla a Barcelona / Shutterstock

Els festivals de música Vida, Canet Rock i Cruïlla, celebrats al juliol a Catalunya, han tingut un paper clau en la cinquena onada de la pandèmia. En aquests actes es van contagiar de coronavirus un total de 2.279 assistents, 842 positius més dels esperats per les autoritats sanitàries (1.437).

La secretària de Salut Pública, la doctora Carme Cabezas, ha donat a conéixer el resultat del seguiment que ha fet el Departament de Salut entre els assistents als tres festivals de música en directe, que es van celebrar a Catalunya entre els dies 1 i 10 de juliol.

Segons les dades facilitades per Salut, en el festival Vida, entre els dies 1 i 3 juliol a Vilanova i la Geltrú, s'han comptabilitzat 466 casos de contagis, quan se n'esperaven 225. Això suposa dues vegades més.

En el Canet Rock, que va tindre lloc a Canet de Mar el 3 de juliol, es van produir 956 casos, quan se n'esperaven 576, amb un risc de contagi de l’1,8.

En el Festival Cruïlla, que es va celebrar a Barcelona, el cribratge dels assistents en l'entrada va ser efectiu, segons Cabezas, però no va evitar 857 contagis, quan se n'esperaven 636.

La doctora Cabezas ha considerat que aquests contagis, "per damunt del que és desitjable", han tingut "un paper en la transmissió" de la cinquena ona de la pandèmia a Catalunya, juntament amb altres mesures com l'obertura de l’oci, els brots de les Balears i el fet que la variant delta és molt més contagiosa que les anteriors.

També ha deplorat que un 0,45% dels quasi 50.000 assistents als tres festivals, 271 persones en concret, van anar-hi tenint un test d'antígens previ positiu i incomplint així les normes d'aïllament i quarantena.

També et pot interessar

stats