Europa comença la desescalada

Dos mesos després de l'inici de la pandèmia del coronavirus al continent, els països comencen els desconfinaments respectius.

Un treballador passa per davant de la catedral de Notre-Dame, a París
Un treballador passa per davant de la catedral de Notre-Dame, a París / Efe

Dos mesos després de l'inici de la pandèmia del coronavirus a Europa, els països comencen les respectives desescalades atenent les diferents circumstàncies que la incidència del virus deixa en cada territori.

Les mesures de desconfinament adoptades per cada país varien en funció del moment de la corba en què es troben, però en tots els casos s'estan aplicant de manera gradual. A Itàlia, el país amb més morts i el primer que va patir els efectes de la Covid-19, a partir de dilluns es podrà visitar familiars dins la mateixa regió i es reprendrà bona part de l'activitat industrial i tota la de construcció.

França, que registra la taxa més alta de mortalitat pel coronavirus, ha aprovat el pla de desescalada amb què iniciarà la tornada progressiva a la normalitat després de la fi del confinament per la pandèmia del coronavirus, l'11 de maig. El pla aposta per una eixida del confinament gradual i adaptada a la realitat sanitària de cada territori.

Per la seua banda, Alemanya, el país amb major percentatge de curats, va iniciar una lenta estratègia de desescalada la setmana passada i permet obrir als comerços de fins a 800 metres quadrats i obliga la població a usar mascaretes en els espais públics, però un nou repunt de casos ha fet que l'executiu demane a la ciutadania que continue reclosa.

Per últim, Portugal, el país amb la taxa més baixa de letalitat a Europa, alça el confinament diumenge amb la reobertura progressiva d'activitats i serveis.

També et pot interessar

stats