Espanya supera els 100.000 contagis i suma 864 morts en un dia

Ja han perdut la vida 9.053 i aquest dimecres hi ha 7.719 positius més, 1.503 menys que dimarts.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Les xifres de morts diàries per coronavirus tornen a marcar un pic màxim a Espanya, amb 864 en només 24 hores, i són ja 9.053 les víctimes a tot l’Estat per coronavirus, segons les dades del Ministeri de Sanitat. És un 10,5% més que el dia anterior. Mentre que el nombre de víctimes mortals creix, el de contagis notificats baixa després d’aconseguir dimarts el màxim en un dia amb 9.222 casos positius. Així, en les últimes 24 hores s’han notificat 7.719 casos nous, 1.503 menys que ahir. La xifra de contagis totals ja supera la barrera psicològica dels 100.000 i arriba als 102.136.

Els contagis diagnosticats creixen un 8% respecte al balanç anterior, després que dimarts es registrara un augment lleuger de l’11%, i tornen al ritme dels dies d’alentiment anteriors. D’aquesta manera, es manté la tendència a la baixa iniciada des del 25 de març.

Segons ha informat el departament que dirigeix Salvador Illa, a hores d’ara hi ha 5.872 pacients a l’UCI, amb un increment del 5% respecte a dimarts. Com a dada positiva, 3.388 malalts s’han recuperat de la Covid-19 en 24 hores, i són ja un total de 22.647, més del 22% del total de casos. Hi ha un 51.418 persones hospitalitzades.

D’aquests nous casos, hi ha 414 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 5.922, amb 395 persones mortes, 56 en les últimes hores.

Disminueix la pressió d’hospitalització i sobre les UCI

Tant la doctora María José Sierra com el doctor Fernando Simón, director general del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, han coincidit a destacar que quan s’analitzen les dades de casos hospitalitzats i en unitats de cures intensives (UCI), es veu l’efectivitat de les mesures, ja que el percentatge que descendent. “L’evolució va disminuint i el cavall de batalla està ara és que el sistema de salut siga capaç d’atendre a tots correctament”, ha assenyalat Simón.

La doctora Sierra ha explicat que abans de la pandèmia Espanya tenia 6.000 llits UCI, una xifra que ha augmentat molt aquestes setmanes. Com a dada positiva, ha ressaltat que encara que les dades no són iguals en totes les comunitats, perquè no totes estan en el mateix punt d’evolució de la pandèmia, “en algunes s’està veient una menor pressió tant hospitalària com de les UCI, que és el principal objectiu”.

Tercera baixa per Covid-19 en el comité tècnic

L'operació que desenvolupen de manera coordinada els ministeris de l'Interior, Defensa, Transports i Sanitat continua amb normalitat excepte pel tercer positiu en coronavirus en el comité tècnic de gestió del coronavirus. Primer va ser Laurentino Ceña (director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil); després, Fernando Simón (director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències) i la tercera baixa coneguda hui és la de José Ángel González (director adjunt operatiu de la Policia Nacional), que ha sigut substituït en la roda de premsa d'aquest dimecres pel subdirector de Logística i Innovació de la Policia Nacional, el comissari José García Molina.

9.707 denúncies

És l'anècdota del balanç de les últimes 24 hores, en què els índexs d'ús de transports són testimonials i en què la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 89 persones per trencament reiterat del confinament. També han imposat 9.707 denúncies.

Així mateix, aquest dia 18 en el calendari de confinament, 7.159 efectius es troben desplegats en 223 localitats i hospitals militars. Com ha destacat el cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, 1.700 residències de tot l'Estat ja han sigut desinfectades per les forces armades. Aquest dimarts una de les operacions que realitzaran serà traslladar a Torrent (Horta Sud) un prototip de respirador dissenyat a la factoria Seat de Barcelona.

També et pot interessar

stats