Espanya suma 19.511 nous positius i 356 morts en les últimes 24 hores

Sanitat considera que la situació del país és roïna però apunta a una estabilització de la tendència.

Vista de Diagonal de Barcelona, aquest dimarts.
Vista de Diagonal de Barcelona, aquest dimarts. / Enric Fontcuberta (Efe)

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha deixat clar aquest dijous en roda de premsa que la situació epidemiològica a Espanya continua sent roïna. En qualsevol cas, el responsable mèdic ha volgut afegir que l'evolució de les dades dels últims dies apunta cap a una estabilització i en algunes autonomies inclús de descens. "Hem de mantindre la tensió", ha remarcat.

Aquest dijous la incidència acumulada s'ha situat en 504 casos per cada 100.000 habitants, mentre que un dia abans aquesta dada se situava en 514 casos. "La tendència és favorable però el nombre de casos és encara molt, molt alt", ha deixat clar. Simón ha explicat també que la complicada situació encara tindrà un reflex clar en la pressió sobre les UCI durant prou dies. Actualment els malalts de Covid-19 ocupen el 16,5% dels llits als hospitals i del 32% a les UCI.

I entre les dades que ha oferit, ha detallat que de les 19 comunitats i ciutats autònomes n’hi ha 13 o 14 en situació d'estabilització o descens dels contagis.

També et pot interessar

stats