Espanya és el país d’Europa occidental amb més casos per coronavirus

El remdesivir entra en la llista de medicaments essencials per a tractar la Covid-19.

Espanya és el país d’Europa occidental amb més casos per coronavirus
Espanya és el país d’Europa occidental amb més casos per coronavirus

El Ministeri de Sanitat notificava aquest divendres 1.895 positius nous de Covid-19, la dada més alta des del 29 d’abril, i això sense comptar les dades d’Aragó, una de les autonomies amb més casos en les últimes setmanes, que ha tingut problemes tècnics per a incorporar la informació.

El còmput global pujava en 4.507 contagis respecte del balanç de dijous, pel que a la xifra global de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia a Espanya és de 314.362.

D’aquesta manera, el país ha superat el Regne Unit (310.696 infectats) i ja és el país d’Europa occidental amb un major nombre de casos per coronavirus, segons el recompte que fa la universitat nord-americana Johns Hopskins. Només Rússia té més casos a hores d’ara: 880.563.

Pel que fa al nombre de víctimes mortals, el Regne Unit amb 46.596 continua sent el primer país europeu, seguit d’Itàlia (35.190), França (30.327) i Espanya (28.503).

Al món, els casos de coronavirus ja han superat els 19 milions, amb els Estats Units en primer lloc (4.942.746), seguit del Brasil, que s’acosta als 3 milions i l’Índia que supera els dos milions. Fins ara, 721.762 persones han mort per la Covid-19 a tot el món, segons la Universitat Johns Hopkins.

Evitar un confinament massiu

La directora de Salut Pública i Medi Ambient de l’OMS, María Neira, ha afirmat en una entrevista que pensa que Espanya “podrà evitar el confinament massiu”, ja que, tot i que existeix “un segon moment de crisi”, aquesta decisió hauria d’estar justificada per una situació epidemiològica “molt alarmant”.

Neira sosté que a hores d’ara no es donen aquestes circumstàncies i posa com a exemple autonomies com les Canàries, les Illes Balears, Astúries o Galícia. “Hi ha molts llocs al país on la situació s’ha pogut controlar”, assegura Neira.

El remdesivir, medicament essencial per a tractar la Covid-19

D’altra banda, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha actualitzat la llista de fàrmacs considerats “essencials” per a tractar la Covid-19, i ha inclòs entre ells l’antiviral Redesivir, emprat contra l’ebola. Així ho publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat.

El remdesivir és el primer medicament autoritzat per la Unió Europea per al tractament del coronavirus. La Comissió Europea va autoritzar a principis de juliol el seu ús després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) en recomanara la comercialització.

També et pot interessar

stats