Les empreses estaran obligades a formar la plantilla en competències digitals

És una forma de garantir que la bretxa digital no impedisca optar voluntàriament pel teletreball.

Reunió d'empresa en la qual les persones assisteixen de forma presencial i telemàtica

Aquest dimarts ha entrat en vigor la llei del teletreball, impulsada pel govern espanyol com a part del seu canvi de paradigma de l'economia i que estableix que aquesta modalitat de treball serà reversible i voluntària entre el personal i l'empresa.

Segons les últimes dades disponibles de l’Institut Nacional d’Estadística, corresponents al segon trimestre del 2020, el 16,2% de les persones ocupades va treballar a distància de forma habitual durant els mesos d’abril, maig i juny. En xifres absolutes, durant els mesos marcats pel confinament, van teletreballar a Espanya més de tres milions de persones, mentre que a finals de 2019 només ho feien unes 950.000 persones.

La Comunitat Valenciana, entre les CCAA on més es teletreballa

Si la mitjana espanyola se situa en el 16,2%, al nostre territori el percentatge és lleugerament inferior, un 15,2%, segons dades de l’INE. Només superada per Madrid (26,6%), Catalunya (18,5%) i Astúries (15,9%), la Comunitat Valenciana es posiciona així com la quarta on més presència hi ha d’aquesta modalitat de treball. A la cua estan La Rioja (10,9%), Múrcia (10,6%) i les Illes Canàries (9,6%).

La bretxa digital és una de les raons per les quals molts treballadors i treballadores no opten de forma voluntària pel teletreball, i precisament afecta els col·lectius més vulnerables perquè pateixen més de desconnexió i analfabetisme digital.

Per això el reial decret que ha entrat en vigor aquest dimarts arreplega l'obligació per part de les empreses de garantir una formació permanent de les seues plantilles que garantisca la superació de la bretxa digital.

També et pot interessar

stats