Educació envia 3.500 mascaretes transparents als centres públics d’educació especial

La conselleria proveirà 602 centres amb alumnat que necessita reforç d’audició i llenguatge.

Imatge de les mascaretes transparents.
Imatge de les mascaretes transparents. / Generalitat

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha iniciat l'enviament de 3.458 mascaretes transparents i 3.458 pantalles facials destinades al professorat dels centres sostinguts amb fons públics que atén alumnat que necessita reforç d'audició i llenguatge.

Aquest material el rebran els 602 centres d'Educació Especial, centres ordinaris amb unitats específiques d'Educació Especial, centres ordinaris que tenen escolaritzat alumnat amb pèrdua auditiva i els equips dels Serveis Psicopedagògics Escolars.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha destacat que aquestes mascaretes transparents permetran la visualització dels moviments de la boca i els músculs facials del personal educatiu, alhora que actuen com un element de protecció sanitària.

La inclusió educativa és fonamental, ha remarcat Marzà, per tant, s'ha aconseguit l'autorització de mascaretes transparents perquè el professorat les puga utilitzar per a tindre "una millor interacció comunicativa" amb l'alumnat amb aquestes característiques.

Educació treballa des de l’estiu passat per a dotar el professorat d’aquestes mesures de protecció que no entrebanquen la comunicació oral, però s'havia trobat amb la dificultat que encara no hi ha models de mascareta transparent homologada per les autoritats competents.

També et pot interessar

stats