Les dones embarassades no podran estar acompanyades durant el part

No obstant això, les parelles podran seguir per videoconferència el naixement dels fills.

VÍDEO | Les dones embarassades no podran estar acompanyades durant el part

Les dones embarassades de la Comunitat Valenciana no podran estar acompanyades a les sales de dilatació i als paritoris, d’acord amb un protocol d’actuació i comunicació en el part que ha adoptat la Conselleria de Sanitat davant de la crisi del coronavirus.

No obstant això, el moment del naixement o el procés de dilatació el podrà seguir mitjançant videoconferència la parella de l’embarassada o la portaveu de la família triada. A més, aquesta persona podrà quedar-se a l’habitació durant tot l’ingrés de la gestant i quan nasca el nadó fins que els donen l’alta. Així, no es poden alternar diferents familiars.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha justificat aquesta decisió perquè el part “pot suposar una situació de contagi per a la mare, el nounat, la parella o el mateix personal sanitari”. Tot i això, ha aclarit que “s’han establit mitjans de comunicació perquè l’embarassada puga estar acompanyada en tot moment”.

Segons el protocol, quan una dona embarassada ingressa a l’hospital haurà d’identificar i donar un número de mòbil de contacte de la parella o el portaveu familiar “perquè l’equip puga establir contacte en qualsevol moment del procés assistencial”.

Durant el període de dilatació i part, la dona disposarà d’un dispositiu mòbil intel·ligent “per a comunicar-se amb la parella o portaveu sempre que les condicions de l’entorn permeten la intimitat suficient”.

“Cal entendre que les sales de part i dilatació són usades per altres dones i allò lògic és que cada vegada que hi haja un part es faça una desinfecció de tota la sala per a acollir altres gestants; per tant, són mesures preventives que considerem que són oportunes per a salvaguardar les famílies i els nounats”, ha conclòs.

Tot i això, aquesta mesura ja ha provocatel rebuig de diferents col·lectius, com ara les comares, que asseguren que “no té sentit”. Altres col·lectius denuncien que medicalitza els parts en excés, i creuen que es podría evitar aquesta situació si existirenles anomenades cases de parts fora dels hospitals.

També et pot interessar

stats