La Diputació de Castelló crea una taula per a acordar mesures en situacions de crisi

La corporació provincial té previst flexibilitzar les càrregues impositives de la ciutadania i encetar una línia d’ajudes per al sector turístic.

Edifici de la Diputació de Castelló
Edifici de la Diputació de Castelló / Europa Press

El ple extraordinari de la Diputació de Castelló ha aprovat per unanimitat la creació d’una taula de diàleg amb l’objectiu de revertir els efectes del coronavirus. Les quatre forces polítiques han coincidit a acordar mesures per a minimitzar el patiment de les persones, empreses i autònoms de la província a conseqüència de la crisi sanitària.

En el ple extraordinari, celebrat de manera telemàtica, s’ha escollit la junta de portaveus com a “fòrum de trobada dels grups polítics”, on es canalitzaran totes les iniciatives que es plantegen. La taula de diàleg serà l’encarregada d’escoltar la societat civil, ajuntaments i mancomunitats, a fi de coordinar les tres modalitats d’actuació. La primera serà proporcionar liquiditat als ajuntaments mitjançant línies d’ajudes i avançaments de recaptació, així com adquirir, en coordinació amb altres administracions, el material necessari per protegir la població.

En segon lloc, està previst flexibilitzar les càrregues impositives de la ciutadania i ajudar els sectors productius, amb especial incidència en les pimes, autònoms, sector hoteler, turístic, sector primari i industrial. L’última línia està encaminada a protegir els sectors socials més vulnerables, amb una atenció especial al servei d’atenció domiciliària.

També et pot interessar

stats