Es digitalitza el formulari de control sanitari de viatgers als aeroports

S'han incorporat 650 professionals de Sanitat Exterior al personal d'aeroports.

Càmeres tèrmiques i reconeixement visual dels passatgers a l'aeroport San Pablo de Sevilla
Càmeres tèrmiques i reconeixement visual dels passatgers a l'aeroport San Pablo de Sevilla / Efe

El formulari de control sanitari de viatgers, també conegut com Passenger Location Card (PLC), es pot omplir de manera digital per a agilitzar el trànsit de viatgers als aeroports.

Aquest és un document que ja durant l'estat d'alarma havien d'omplir les persones que volien entrar a Espanya, i inclou dades de localització de la persona, així com informació sobre si ha superat la Covid-19. Fins ara s'omplia a l'avió i s'entregava quan el passatger arribava a la destinació, però des de l'1 de juliol aquest formulari s’emplena a través del web www.spth.gob.es i de l'aplicació mòbil Spain Travel Health-SpTH. De totes maneres, el formulari en paper continua disponible per a aquelles persones que no puguen omplir-lo de manera digital.

El formulari és un dels tres controls primaris que s'han establit per a les persones que arriben a Espanya. A més, es fa un control de temperatura a través de càmeres termogràfiques i, finalment, s'efectua un control visual per part dels professionals de Sanitat Exterior, per a detectar passatgers sospitosos de tindre la Covid-19 o alguna altra malaltia transmissible.

Reforç de 650 professionals de Sanitat Exterior

També des de l'1 de juliol s'han incorporat 650 professionals de Sanitat Exterior al personal de medicina, infermeria i tècnics auxiliars dels aeroports, que s'uneixen als 600 que ja portaven a terme les tasques de control en l'arribada de viatgers.

També et pot interessar

stats