Detecten a Xipre la variant deltacron, una combinació de delta i òmicron

De moment s'ha identificat 25 persones contagiades i és més freqüent en pacients hospitalitzats per covid que en positius no hospitalitzats

Proves PCR en un laboratori
Proves PCR en un laboratori / Reuters

Les autoritats xipriotes han informat de la detecció de fins a 25 casos d'infecció amb una versió combinada de les variants delta i òmicron del coronavirus que han denominat deltacron.

"Actualment, hi ha coinfeccions d'òmicron i delta. Hem trobat una variant que és una combinació de les dues", ha explicat el professor de Biologia de la Universitat de Xipre i director del Laboratori de Biotecnologia i Virologia Molecular, Leondios Kostrikis.

Kostrikis ha detallat en declaracions a la cadena Signa TV que la nova variant té la firma genètica de la variant òmicron i els genomes de la variant delta.

El professor i el seu equip han destacat que els casos de deltacron són més freqüents en pacients hospitalitzats per covid-19 que en positius no hospitalitzats.

El 7 de gener es van remetre mostres dels 25 pacients detectats a la base de dades internacional GISAID de l'Institut Pasteur, encarregada de publicar la seqüenciació oficial de les noves variants de la grip i el coronavirus.

"Veurem en el futur si aquesta variant és més patològica o contagiosa o si s'imposarà a delta i òmicron", ha indicat Kostrikis, encara que segons la seua opinió el més probable és que siga eclipsada per la variant òmicron per ser més contagiosa.

També et pot interessar

stats