Detecten la compra de 12.000 dominis relacionats amb el coronavirus

La Policia Nacional sospita que seran utilitzats pels ciberdelinqüents per a activitats fraudulentes.

La Policia demana a la ciutadania que compre en línia en tendes de confiança i només done les dades estrictament necessàries.
La Policia demana a la ciutadania que compre en línia en tendes de confiança i només done les dades estrictament necessàries.

La Policia Nacional ha detectat la compra de 12.000 dominis relacionals amb coronavirus en els últims dies i que tot apunta que "aquest és el pas previ al seu ús per a activitats fraudulentes o difusió de virus informàtics". Per això, han demanat a la ciutadania que compre en línia en tendes de confiança i només done les dades estrictament necessàries.

Així mateix, ha publicat aquesta senzilla guia perquè es puguen identificar les notícies falses i no contribuir a fer viral informació falsa i alarmista.

Així ho ha donat a conéixer la Policia Nacional en la roda de premsa diària en què donen compte de les d'actuacions per a la contenció de l'epidèmia a l'Estat.

Presó per a qui es bote el confinament reiteradament

En les últimes 24 hores, la Policia Nacional ha fet 63 detencions per desobediència a l'autoritat (en total 620 des que es va iniciar l'estat d'alarma) i 5.198 denúncies (53.000 en 13 dies). Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha arrestat 17 persones i ha interposat 5.800 denúncies. Els dos cossos han advertit que aquest cap de setmana s'intensificaran els controls interurbans i per carretera per a interceptar aquells que es boten el confinament i han recordat que les autoritats judicials ja han enviat a presó algunes persones que han fet cas omís reiteradament de les mesures.

De fet, un veí d'Oliva (Safor) ha sigut condemnat a quatre mesos de presó per un delicte de desobediència per no complir el confinament i passejar-se pel municipi sense motiu justificat, conducta per la qual ja havia sigut sancionat dos vegades.

3.447 militars en 160 ciutats

Aquest dia 13 de confinament, les forces armades estan desplegades en 160 ciutats amb un total de 3.447 efectius. El seu esforç se centra en la desinfecció d'instal·lacions essencials com ara aeroports i estacions, centres de salut i residències de majors.

Des del Ministeri de Transports s'ha destacat que a l'estació de rodalies de València el nivell d'ús de trens ha sigut del 9% i que el trànsit de vehicles particulars varia entre el 67% i el 72% menys, segons la zona d'Espanya.

També et pot interessar

stats