La despesa en alimentació es dispara un 28,4% durant l’estat d’alarma

Del 9 de març fins al 7 de juny s’han consumit 8.300 milions de quilograms, un 24,5% més respecte al mateix període de 2019.

El consum d’aliments ha crescut un 24,5% durant el confinament
El consum d’aliments ha crescut un 24,5% durant el confinament / Marta Fernández Jara (Europa Press)

La despesa de la població espanyola en alimentació s’ha disparat un 28,4% durant les setmanes de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus, fins a arribar als 20.750 milions d’euros, respecte al mateix període de l’any anterior, segons es desprén de l’Informe del consum d’alimentació a Espanya que fa el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

En concret, les famílies han consumit del 9 de març fins al 7 de juny un total de 8.300 milions de quilograms en productes, la qual cosa suposa un increment del 24,5% respecte al mateix període de 2019, mentre que el preu mitjà dels aliments es va elevar un 3%.

En aquest període de confinament han crescut les compres de productes de fons de rebost (farines i sémoles, arròs, llegums, creïlles, olis o conserves), productes base per a l’elaboració de plats casolans i aliments per a l’elaboració de rebosteria.

Repunt d’un 30% de les botigues de barri

Respecte als canals de compra durant el confinament, la ciutadania ha mostrat preferència pels supermercats, amb quasi la meitat dels productes comprats i de la despesa realitzada. La botiga tradicional ha sigut el segon lloc més triat, amb un 15,2% de quota i creixent quasi un 30%, mentre que les vendes per Internet van arribar a disparar-se un 92% en volum i un 114,5% en valor.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha destacat el “bon funcionament” de tots els esclavons de la cadena alimentària que ha garantit el proveïment de productes durant la pandèmia.

També et pot interessar

stats