Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La desescalada per zones complica la posada en marxa de la venda de loteria

6 min.

Amb el començament de l'estat d'alarma pel coronavirus, una de les primeres mesures que va decretar el govern espanyol va ser la suspensió l'activitat relacionada amb el joc i les administracions de loteries. Aquesta paralització ha sumit el sector en una crisi que ja dura quasi dos mesos i que encara fa veure el futur amb incertesa.

El president de l'Agrupació Nacional d'Associacions Provincials d'Administradors de Loteries (Anapal), Josep Manuel Iborra, ha explicat en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia que la desescalada per zones complica encara més la situació, perquè el sector treballa amb un producte que s'ha de posar a la venda homogèniament en tot el conjunt de l'Estat, sense excepció.

Iborra ha xifrat en uns 800 milions d'euros la pèrdua en vendes en tot el país. Concretament, a la Comunitat Valenciana hi ha al voltant de 1.000 administracions de loteries afectades per la crisi i que han hagut d'acollir-se a expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o, en alguns casos, a les ajudes a autònoms.

Sobre els sortejos que no s'han celebrat, el president d'Anapal ha explicat que el primer que es farà serà el del Dia del Pare perquè abans que tot es paralitzara ja havia començat la campanya de venda de loteries per a eixe dia. Posteriorment, ha detallat, continuaran amb els sortejos habituals, a raó d'un per setmana i sense recuperar els no celebrats. Respecte a la Grossa de Nadal, Iborra ha confirmat que es preveu que la venda de bitllets comence com està estipulat a principis de juliol, però ha lamentat que puga haver-hi una baixada considerable de les vendes pel descens del turisme.

Contingut no disponible
stats