La delegació del govern espanyol no veu sancionable l'exhibició de la Geperudeta a València en l'estat d'alarma

L’organisme estudiava si s’havia comés una infracció per mostrar la imatge des de la porta del temple.

Moment en què es va aproximar la Mare de Déu a les portes de la basílica, el passat 10 de maig
Moment en què es va aproximar la Mare de Déu a les portes de la basílica, el passat 10 de maig / À Punt

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana no veu, per ara, que es derive la possibilitat d’aplicar una sanció per obrir les portes de la basílica de la Mare de Déu, a València, i mostrar la imatge de la patrona als fidels que es van concentrar a la porta del temple.

La delegació del govern a la Comunitat Valenciana afirma que, d’acord amb "la informació de què disposa en aquest moment", "no es deriva la possibilitat" d'aplicar sanció.

Els fets van passar el 10 de maig. Aquella jornada, malgrat ser la festivitat de la patrona, l’estat d’alarma va obligar a anul·lar els actes al carrer, com el Trasllat o la processó, però es van fer la Missa de Descoberta i la d’Infants dins de la basílica amb aforament limitat. Acabat l’ofici religiós, van posar la imatge a la porta de la basílica i s'hi van acostar diversos fidels.

El regidor de Seguretat Ciutadana de València, Aarón Cano, va criticar els fets, perquè considerava que va generar "un punt de concentració de persones". L'edil va anunciar, a més, que s'elaboraria un informe policial per a remetre’l a la delegació del govern i veure si s'havien infringit les restriccions de l'estat d'alarma. En canvi, l’alcalde de València, Joan Ribó, va posar en dubte que hi haguera cap aglomeració davant del temple.

L'arquebisbat de València, per la seua banda, va defensar que no es van incomplir les mesures de seguretat i que no havien convocat els fidels, que s’havien concentrat allí de manera espontània.

També et pot interessar

stats