Més d'un milió de vacunes de Pfizer arriben aquest diumenge a Espanya

Aquesta remesa és part dels 3,4 milions de dosis addicionals que rebrà l'estat espanyol fruit d'un acord de reassignació a la Unió Europea

Vials de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer amb BioNTech
Vials de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer amb BioNTech

El Ministeri de Sanitat espera rebre a partir d'aquest diumenge 1.150.000 vacunes de Pfizer dels 3,4 milions extraordinaris que arribaran a l'agost i que permetran augmentar de 16 milions a 19 les dosis administrades aquest mes per a aconseguir l'objectiu del 70% de població immunitzada, fixada en un primer moment per a la immunitat de grup contra la Covid-19.

L'arribada d'aquesta remesa la va anunciar aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, al final de la Conferència Interterritorial de Salut. Darias va explicar que aquestes vacunes addicionals es repartirien a partir del dilluns entre les comunitats per a accelerar la vacunació dels grups més joves de la població.

Sanitat preveu que al llarg d'aquesta setmana arriben 2,8 milions de dosis d'aquest laboratori, que s'afegiran a 913.000 de Moderna, sumant en total 3,7 milions de vacunes d'ARNm contra el coronavirus.

Amb l'arribada d'aquests 3,4 milions de vacunes addicionals, fruit d'un acord de reassignació de dosis a la UE, el president del govern, Pedro Sánchez, confia que es puga anticipar, "encara que siguen uns pocs dies", l'objectiu d'immunitzar un 70% de la població abans de final d'agost.

El 70% de persones vacunades va ser la xifra que els experts van fixar en un primer moment per a arribar a la immunitat de grup contra la Covid, però la ràpida expansió de la variant delta, molt més contagiosa, ha obligat a revisar aquesta cobertura a l'alça, segons ha anunciat ja l'OMS.

En aquesta línia, el matemàtic i divulgador científic Santi García Cremades demana paciència a la població perquè ara es calcula que aquesta immunització col·lectiva arribarà amb el 82% de la població vacunable amb la pauta completa.

El Ministeri de Sanitat encara no ha determinat com s'arribarà a la denominada immunitat de grup i Darias s'ha afanyat a assenyalar que la campanya de vacunació no pararà en aconseguir el 70% de població amb doble pauta, sinó que es treballarà per a augmentar les cobertures vacunals en el menor temps possible.

També et pot interessar

stats