Les Corts convaliden les mesures econòmiques del Consell contra la Covid-19

Liquiditat, ajornament de pagaments i ajudes per a treballadors amb rendes baixes afectats per un ERTO, entre altres.

El president de les Corts Enric Morera en moments previs a la sessió de la cambra d'aquest dijous
El president de les Corts Enric Morera en moments previs a la sessió de la cambra d'aquest dijous / Imma Caballer (Corts).

Les Corts han convalidat aquest dijous dos decrets llei del Consell amb mesures econòmiques per a reduir les conseqüències negatives de la Covid-19.

El primer dels decrets preveu ajudes econòmiques per a treballadors amb rendes baixes que s’han vist afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o que han reduït la jornada per conciliació familiar per l’estat d’alarma. S'ha aprovat amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Unides Podem i Ciutadans, així com les abstencions del PP i Vox.

Es tracta de 30 milions d’euros per a afectats per un ERTO amb ajuda directa de 150 euros a les rendes baixes. Una altra partida econòmica destina tres milions d’euros (fins a 600 euros per persona) per a qui haja hagut de reduir la jornada laboral amb la finalitat d’atendre menors, persones majors o dependents.

El segon dels decrets preveu millores per a la liquiditat dels proveïdors de la Generalitat, l'ajornament del pagament del cànon de sanejament i l'ampliació de la renda valenciana d'inclusió perquè atenga més persones. Aquest decret s'ha aprovat únicament amb els vots a favor dels grups que donen suport al Consell (PSPV, Compromís i Unides Podem). Ciutadans s’hi ha abstingut mentre que PP i Vox hi han votat en contra.

També et pot interessar

stats