El coronavirus es manté amb una incidència elevada a la Plana Baixa

Municipis com Borriana i Nules presenten una proporció de positius per cada 100.000 habitants que les situa en risc extrem 

Una parella accedeix al centre de salut de Borriana en una imatge d'aquesta setmana
Una parella accedeix al centre de salut de Borriana en una imatge d'aquesta setmana

La pandèmia continua creixent a ritme lent i estable a la Comunitat Valenciana, amb només 21 municipis  que no han tingut cap cas des de l’inici de la pandèmia (tots de menys de 450 habitants). Entre les zones del nostre territori on la incidència acumulada es manté elevada destaca la Plana Baixa.

En aquesta comarca, el coronavirus continua creixent a poblacions com Borriana (360,4) i Nules (251,9) , que tenen una incidència acumulada en els últims 14 dies que se situa en valors de risc extrem.  A Borriana, a més, s’han afegit 42 casos durant el cap de setmana, mentre que a Nules n'hi ha hagut nou més, segons l’actualització de dades municipals de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.  En el cas de Borriana és, juntament amb Alacant (45), la ciutat que més casos ha registrat al llarg del cap de setmana.

Uns altres municipis de la Plana Baixa com la Vall d’Uixó (139 casos), Moncofa (107), Almenara (100), Xilxes (74), Vila-real (60), Betxí (53) i Artana (51) es troben en risc mitjà.

Pel que respecta a les quatre principals ciutats de la Comunitat Valenciana, València (53) i Castelló de la Plana (54) presenten incidències de risc mitjà, mentre que Elx (32) i Alacant (38) es troben en millor situació.

El cap de setmana ha deixat nous contagis de coronavirus a 120 municipis valencians, dels quals 11 han superat la desena i només València ha detectat més d'un centenar (184).

A Alacant s'han comptabilitzat 45 casos i a Borriana, 42. Castelló de la Plana ha registrat 31 positius nous; Alcoi, 17; Paterna, 15; Oriola, 12; Benidorm i Requena, 11 i Cullera i Vila-real, 10, són els increments més elevats.

També et pot interessar

stats