Coronavirus: baixen les defuncions per primera vegada en la setena onada

La Conselleria de Sanitat ha informat de 38 morts des de l'última actualització. Baixen també els contagis i les hospitalitzacions

Personal sanitari atén un pacient en una UCI en una imatge d'arxiu
Personal sanitari atén un pacient en una UCI en una imatge d'arxiu / Efe

Per primera vegada en tot el mes de juliol les defuncions per covid no han augmentat respecte de la setmana passada, per tant, podríem estar a les portes de doblegar la corba de la setena onada i començar el descens pel que fa a aquest indicador epidemiològic.

La Conselleria de Sanitat Universal ha informat aquest divendres de 38 noves defuncions, 6 més que dimarts passat, cosa que suposa el creixement d’un dimarts a divendres (els dos únics dies que Sanitat actualitza les dades de la pandèmia) més baix de tot el mes. A més, són 24 defuncions menys que divendres passat, el dia de la setmana que més defuncions es notifiquen des de març.

En total, el còmput setmanal és de 70 morts, 5 menys que la setmana passada. És la primera setmana des de l’inici de juliol que no creixen els morts respecte a l’anterior. Quant a la mitjana mòbil setmanal (35 defuncions) també experimenta un descens respecte a la de l’última actualització de dades aquest dimarts (47) i a la de divendres passat (37,5).

Totes aquestes dades apunten que el descens de contagis iniciat a mitjan juliol podria començar a reflectir-se en les defuncions, després de dues setmanes seguides de descens de contagis i augment de decessos.

Es manté la tendència descendent dels contagis

En qualsevol cas, la remissió de les morts ha d’estar pròxima perquè els nous positius continuen baixant a bon ritme. Sanitat ha notificat hui 3.519 contagis nous, la xifra més baixa des del 21 de juliol i la primera vegada que es baixa dels 4.000 contagis notificats també des del mateix dia. Quant a la mitjana mòbil a set dies, és de 4.012,5, també la més baixa des de finals de juny.

Baixen les hospitalitzacions

D’altra banda, hui hi ha 104 persones menys hospitalitzades a causa de la covid, dues de les quals es troben a les unitats de cures intensives. Això suposa el descens més gran en la pressió hospitalària des que va començar la setena onada i les xifres més baixes des de la primera setmana de juliol. Actualment, hi ha 1.006 persones amb coronavirus ingressades en planta i 60 a l'UCI.

També et pot interessar

stats