Continuen actius 158 brots de coronavirus a Espanya

Catalunya suma 994 casos nous el primer dia de confinament a Barcelona.

Platja de Sant Sebastià de Barcelona, aquest diumenge
Platja de Sant Sebastià de Barcelona, aquest diumenge / Alejandro García (Efe)

A Espanya continuen actius 158 brots de coronavirus. El principal focus continua a Catalunya, que suma 994 nous casos positius, dels quals 135 corresponen a la comarca del Segrià, 698 a l’àrea metropolitana de Barcelona, i 312 es concentren a la capital catalana.

Aquest diumenge és el primer dia de recomanació de confinament a Barcelona, on s’han tancat cinc platges per excés d’aforament.

També Aragó continua en el punt de mira i ja és l'autonomia que més positius acumula en les últimes hores.

D’una altra banda, el brot provocat per la festa de fi de curs d’un col·legi privat de Còrdova, a la qual van assistir 400 joves, suma ja 73 casos positius, 670 contactes de les persones contagiades i 1.000 persones que asseguren haver estat aquella nit en la discoteca on es va generar el focus.

La Junta d’Andalusia considera que s’ha aconseguit arribar a la totalitat de les persones que van coincidir en el local el passat 10 de juliol. Segons la delegada territorial de Salut i Famílies de Còrdova, María Jesús Botella, s’han fet 1.700 proves PCR en el sistema públic de salut i 83 en tres centres sanitaris privats.

També et pot interessar

stats