El Consell destinarà set milions d’euros en ajudes al sector agropecuari

Les subvencions volen pal·liar les pèrdues per la pandèmia i millorar els canals de venda dels productes.

El Consell destinarà set milions d’euros en ajudes al sector agropecuari
El Consell destinarà set milions d’euros en ajudes al sector agropecuari

El Consell ha acordat aquest divendres destinar més de 7,3 milions d’euros en subvencions directes a entitats, empreses i autònoms del sector primari que hagen patit pèrdues econòmiques per la suspensió de l’activitat a causa de la Covid-19.

Les ajudes volen contrarestar l’impacte del tancament de l’hoteleria i d’alguns canals de venda directa sobre l’activitat i facturació del sector primari, i es dirigeixen al conjunt del sector agropecuari. Concretament, el decret estableix quatre grans grups perceptors: explotacions ramaderes que tinguen consideració de pimes, entitats gestores de les llotges pesqueres, entitats locals de les zones rurals de la Comunitat Valenciana per a garantir el proveïment de la població (mitjançant mercats de venda ambulant o locals de recollida i distribució agroalimentària) i productors primaris que venguen al detall.

La sol·licitud es farà de manera telemàtica en la pàgina web de la Generalitat en un termini de 15 dies hàbils des de la publicació del decret en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Ordinadors perquè el personal de Sanitat treballe de manera remota

Un altre dels acords del Consell que s’han anunciat aquest divendres és la inversió de 700.000 euros en compra de material informàtic (ordinadors, connexió a Internet) per al personal sanitari i de serveis centrals de la Conselleria de Sanitat, perquè puga treballar de manera remota.

Ampliació de les ajudes de beca menjador

El govern valencià ha decidit també contractar per 11,1 milions d'euros l'ampliació (a l'abril se’n destinaren 3,5 milions) de les ajudes dirigides a subministrar aliments a l'alumnat en situació de vulnerabilitat mentre continue la suspensió del menjador escolar o acabe el curs.

5 milions per al centre històric d'Alcoi

Un total de 5,1 milions es destinaran a la rehabilitació en els barris de Santa Rosa, Eixample i centre històric d'Alcoi, després de les pluges que van provocar la caiguda d'edificis i nombrosos desperfectes. Les actuacions se centraran a millorar 374 vivendes, obres d'accessibilitat, reurbanització i millora d'elements comuns.

Protecció contra la Covid-19

Es contractaran serveis de difusió d'informació per la Covid-19 per un import de 606.000 euros, i serveis d’assessoria de logística, transport i duanes de material sanitari per 24.200 euros. També es compraran per 280.000 euros mascaretes per al personal de la Conselleria Territorial d'Obres Públiques i s'adquiriran, per 12.0000, euros mampares per a protegir de contagis els treballadors que estiguen de cara al públic.

850.000 euros per a Fontilles

Un altra de les inversions acordades aquest divendres pel ple de Consell és 850.000 euros destinats a Fontilles per a l'atenció sociosanitària de les persones afectades per lepra.

També et pot interessar

stats