El Consell aprova tres milions en ajudes per a treballadors que han reduït la jornada laboral per conciliació familiar

Es preveuen subvencions d'entre 300 i 600 euros per als assalariats que han reduït les hores de treball per a atendre familiars.

Una assalarida treballant des del seu domicili, en una imatge d'arxiu
Una assalarida treballant des del seu domicili, en una imatge d'arxiu / Pixabay

El govern valencià ha aprovat aquest divendres, a través d’un decret, les ajudes urgents per als treballadors que hagen reduït la jornada laboral almenys un 50% per a atendre menors, persones majors o dependents.

El govern valencià ha aprovat aquest divendres, a través d’un decret, les ajudes urgents per als treballadors que hagen reduït la jornada laboral almenys un 50% per a atendre menors, persones majors o dependents.

Aquestes ajudes per a la conciliació familiar, que el dijous va anunciar el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, en la diputació permanent de les Corts, seran de 300 euros mensuals en cas que la reducció siga entre el 50% i el 60% de la jornada laboral. S’han previst també ajudes de 450 euros per als casos en què la reducció de la jornada laboral siga del 61% al 80%, mentre que seran de 600 euros quan la jornada s’haja retallat entre el 81% i el 100% per a atendre algun familiar. En total, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) destinarà tres milions d'euros a aquestes subvencions.

Entre 5.000 i 10.000 beneficiaris

Es calcula que aquesta subvenció beneficiarà entre 5.000 i 10.000 treballadors valencians. Segons ha exposat el responsable d’Economia Sostenible, els interessats hauran de tramitar i gestionar les ajudes a través del Labora. Hi haurà un termini de quinze dies hàbils des de la publicació del decret en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV). Les sol·licituds es podran presentar de manera telemàtica en el web de Labora amb certificat electrònic o en qualsevol registre oficial.

Climent va aprofitar la intervenció en la diputació permanent de les Corts per a demanar la convalidació del decret llei que preveu aquestes ajudes, així com unes altres per a treballadors amb rendes baixes que s'han vist afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a causa de la pandèmia.

També et pot interessar

stats