La Comunitat Valenciana té 25.000 casos actius menys que fa una setmana

La Conselleria de Sanitat notifica 2.205 nous contagis mentre les morts continuen prop del centenar.

La Comunitat Valenciana té 25.000 casos actius menys que fa una setmana
La Comunitat Valenciana té 25.000 casos actius menys que fa una setmana

La tendència positiva de la tercera onada es manté a la Comunitat Valenciana. Tres setmanes després de l’entrada en vigor de les darreres restriccions, la corba de contagis diaris continua baixant dia rere dia, així com el nombre de persones malaltes per coronavirus. S’alleugereix també la pressió hospitalària tant en planta com en les unitats de cures intensives però les defuncions continuen registrant xifres rècord, insòlites des de l’inici de la crisi sanitària.

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 2.205 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores. Per tercer dia consecutiu, la Comunitat Valenciana ha registrat al voltant de 2.000 contagis diaris. Aquesta situació no es produïa des de la setmana de l’11 de gener, moment en què la tercera onada va començar descontrolar-se i els positius per Covid-19 van avançar sense fre, fins a tocar sostre el 20 de gener, quan se'n van comunicar 9.810.

Per a posar fre a aquesta escalada dels contagis, la Generalitat va adoptar el passat 25 de gener les restriccions més severes des del desconfinament del mes de maig. Va restringir al mínim els contactes socials i va ordenar el tancament total del sector de la restauració i dels centres esportius i dels comerços no essencials a partir de les 18 hores.

Amb la baixada dels contagis diaris disminueix, per tant, el nombre de positius actius. Hui dia hi ha 37.387 persones malaltes de Covid-19. Són un 40% menys de casos actius que divendres passat, quan hi havia 62.062 malalts de coronavirus.

Precisament a aquesta davallada es va referir el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la pròrroga de les actuals restriccions fins a l’1 de maig. Puig va agrair l’esforç de la ciutadania a l’hora d'ajudar a doblegar la corba, ja que, segons va dir, ha sigut més accentuada del que esperava el govern valencià.

La pressió hospitalària cau per cinqué dia consecutiu

Des de dilluns, la pressió hospitalària, tot i ser encara elevada, manté la tendència a la baixa. En aquests moments hi ha 2.598 persones ingressades, un 35% menys que divendres passat, quan n’hi havia 3.993.

Baixa també, tot i que de manera més lleugera, l’ocupació de les unitats de cures intensives. Hui hi ha 530 persones malaltes en vigilància intensiva. Són un centenar menys que fa una setmana, una caiguda del 16% dels malalts en UCI.

Les morts continuen fregant el centenar

Per quart dia consecutiu, les defuncions per coronavirus continuen prop del centenar. Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 91 decessos en només un dia, 26 casos ha sigut a les residències. Des de l’inici de la pandèmia, han mort 5.887 persones.

També et pot interessar

stats