La Comunitat Valenciana té 10.000 positius actius menys que fa deu dies

Per quart dia consecutiu, el territori valencià frega el centenar de morts, tot i que baixa la pressió assistencial.

La Comunitat Valenciana té 10.000 positius actius menys que fa deu dies
La Comunitat Valenciana té 10.000 positius actius menys que fa deu dies

La tendència positiva de la tercera onada a la Comunitat Valenciana comença a albirar-se ja en els indicadors epidemiològics dels últims dies, tal com han avançat els experts sanitaris. Després de produir-se jornades rècord en notificacions de contagis durant el mes de gener, en els últims deu dies, la xifra de persones que pateixen la Covid-19 ha baixat en vora 10.000. El passat dimecres 27 de gener hi havia 72.036 casos actius de coronavirus, rècord des de l’inici de la pandèmia, un registre que ha caigut fins als 62.062 hui dia.

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 6.130 positius en les últimes 24 hores. Tot i que són 1.300 casos més que els registrats ahir dijous, encara dista de la mitjana de 7.700 contagis diaris de la setmana passada. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la crisi sanitària s’eleva ja fins a les 340.981.

La cara més negativa continua reflectint-se en les defuncions. Després de tres dies consecutius superant el centenar de morts, Sanitat Universal ha comunicat 99 decessos, 27 d’ells en centres de persones majors. Des del començament de la pandèmia han mort al territori valencià 5.283 valencians i valencianes.

La pressió assistencial manté la tendència a la baixa

Un altre dels indicadors que mostren una tendència a l’estabilització, com ha apuntat ja la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, és la millora de la pressió assistencial. En aquests moments hi ha 3.993 persones ingressades als hospitals valencians, 172 menys que divendres. Des del 19 de gener, els hospitalitzats en planta no baixaven dels 4.000, unes xifres que doblen els pitjors registres de l’abril de l’any passat, quan es van viure els pitjors moments de la primera onada.

Millora també la situació de les unitats de cures intensives. Hui dia hi ha 632 persones en vigilància intensiva, 24 menys el passat dijous.

També et pot interessar

stats