La Comunitat Valenciana suma 541 nous casos i tres morts per coronavirus en les últimes 24 hores

La Conselleria de Sanitat notifica 28 brots nous, més de la meitat a la ciutat de València.

Imatge de proves PCR
Imatge de proves PCR / Efe

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dijous 541 nous casos i tres morts per coronavirus a la Comunitat Valenciana. A més, ha informat de 28 nous brots, 15 dels quals s'han originat a la ciutat de València.

Amb aquesta nova actualització, la Comunitat Valenciana suma 78 casos més que en la jornada d'ahir, quan se'n van notificar 463, però menys que dimarts, quan es va registrar el nombre més gran de contagis des de l'inici de la pandèmia: 902.

Dels nous contagis, 47 s'han detectat a les comarques de Castelló, 237 a les d'Alacant i 256 a les de València, mentre que la xifra total de positius confirmats amb prova PCR se situa en 26.032. A més, s'han donat d'alta 562 pacients amb coronavirus.

Els casos actius augmenten lleugerament fins als 5.880 casos, però els llits ocupats per pacients amb coronavirus en hospitals valencians disminueixen fins a les 375 persones ingressades, 51 a l'UCI, la mateixa xifra que dimecres.

De les tres defuncions, dues s'han registrat a la província d'Alacant i una a la de Castelló, una de les quals ha sigut en un centre de majors. La Conselleria de Sanitat també ha actualitzat la situació a les residències, on hi ha almenys un cas positiu en 41 de majors, en dues de menors i en sis de diversitat funcional. Sis centres de majors, dues alacantines i quatre de la província de València, estan sota vigilància activa de control sanitari.

Per últim s'han identificat 28 nous brots a la Comunitat Valenciana. Quinze s'han originat a la ciutat de València, però el més nombrós ha sigut a Calp, amb 19 casos d'origen vacacional. També s'han registrat nous brots a Benetússer, Tavernes Blanques, Catarroja, Elx, Sagunt, Meliana, Faura, Castelló de la Plana, Torrent, Alberic, Benidorm i la Nucia.

Reunions amb els ajuntaments

Dins del treball conjunt entre administracions en la lluita contra la pandèmia, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, tindrà reunions periòdiques amb els representants dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana que presenten major incidència de casos.

L'objectiu d'aquestes reunions, que es faran per províncies, és compartir amb els municipis la valoració de les dades epidemiològiques que efectua Salut Pública i sol·licitar la col·laboració dels ajuntaments a l'hora d'adoptar mesures, presents i futures, per a tallar la transmissió del virus.

També et pot interessar