La Comunitat Valenciana, segona amb menor caiguda en creació d'empreses

Segons el Col·legi de Registradors, la creació de societats mercantils va baixar un 45,3% al maig en taxa interanual.

La Comunitat Valenciana, segona amb menor caiguda en creació d'empreses
La Comunitat Valenciana, segona amb menor caiguda en creació d'empreses
09 de juny 2020 - 13:25

La creació de noves empreses a la Comunitat Valenciana durant el mes de maig ha baixat un 45,3% en taxa interanual: 525 per les 960 societats d'ara fa un any. No obstant això, és la segona autonomia amb menor caiguda i aquesta és sensiblement inferior a la registrada en el conjunt del país (-56,4%).

Segons l'estudi del Col·legi de Registradors, l'impacte de l'estat d'alarma per a frenar la Covid-19 i la paralització de les activitats considerades no essencials ha fet que en tot Espanya les constitucions de societats passaren de 8.733 al maig de 2019 a 3.809 al maig d'enguany.

Les ampliacions de capital suavitzen la caiguda

Un altre indicador utilitzat per a mesurar la confiança empresarial són les ampliacions de capital inscrites en els registres mercantils, ja que reflecteixen l'aposta dels propietaris sobre els seus projectes empresarials.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el nombre d'operacions registrades baixa un 38,2%, i passa de 225 operacions de maig de l'any passat a 139 ara. Tot i això, el descens continua sent inferior a l'estatal, on la caiguda general és deu punts superior (-48,8%).

També et pot interessar

stats