La Comunitat Valenciana inicia una nova etapa: adeu a les grans restriccions i indicadors a la baixa

El passaport covid només serà obligatori en residències, la mascareta en interiors i aglomeracions i es manté la prohibició de fumar en terrasses

Imatge d'un passaport covid en el mòbil d'una persona vacunada
Imatge d'un passaport covid en el mòbil d'una persona vacunada

La Comunitat Valenciana inicia aquest dimarts una nova etapa en la pandèmia. S'eliminen la majoria de les grans restriccions, en un context en què la cinquena onada del coronavirus es troba en clar retrocés.

Des de la mitjanit ja no és obligatori mostrar el passaport de vacunació a l’entrada de bars i restaurants. Tampoc caldrà que el màxim de comensals en una taula siga de 10, ni que hi haja la separació de seguretat entre taules d'un metre i mig.

Això sí, caldrà dur mascareta en interiors i si hi ha aglomeracions de gent, es manté la prohibició de fumar en terrasses i el passaport covid continuarà sent obligatori a les residències.

Així queden les restriccions a la Comunitat Valenciana a partir del dimarts 22 de febrer
Així queden les restriccions a la Comunitat Valenciana a partir del dimarts 22 de febrer / Marta Galindo

El govern valencià demanarà l'aval judicial al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a poder allargar l'ús d'aquest certificat, que acredita la pauta de vacunació, com a requisit per a accedir a aquests llocs que concentren persones vulnerables. La data de caducitat prevista per a la retirada del certificat covid és aquest pròxim 28 de febrer.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dilluns 5.948 nous contagis. Es tracta del dilluns amb unes xifres més baixes en dos mesos i mig. El ritme de descens és continu des que el 24 de gener es van notificar 57.607 casos, el pitjor dilluns en pandèmia.

La resta d’indicadors també es troben en descens. A hores d’ara hi ha 1.117 persones ingressades, 112 a les UCI. Són 200 persones ingressades menys que fa una setmana i 500 menys que fa dues setmanes. Pel que fa les UCI, aquest dilluns hi havia 21 persones menys que el dilluns passat i 49 menys que fa dues setmanes. 

També et pot interessar

stats