Comença el Rural Film Fest, el primer festival de cinema amb públic després del confinament

Els pobles de l'Alcoià i el Comtat acolliran la projecció de 50 pel·lícules, en sessions noctures amb aforament limitat.

Projecció en Agres durant l'edició 2019 del festival
Projecció en Agres durant l'edició 2019 del festival / Rural Film Fest

Aquest divendres comença a Banyeres de Mariola (Alcoià), la huitena edició del festival internacional de cine Rural Film Fest, amb projeccions nocturnes (a les 22:00 h), a l’aire lliure, gratuïtes i itinerants pels pobles de l’Alcoià i el Comtat. És el primer festival de cinema d’Espanya que acollirà públic després del confinament.

Es tracta d’un festival de temàtica vinculada al món rural, l’ecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals, que inclou propostes de cinema documental, ficció i animació en format curtmetratge i llargmetratge.

S’han programat cinquanta pel·lícules de vint països, entre les quals hi ha sis estrenes mundials: Dry Tears of the Aral, de Danila Volkov (Rússia); Milu’s Corner, de Bíró Bálint (Portugal); Bend or Break, d’Isaac Kerlow (EUA); Way home XI, d’Emanuel Bachnetzer (Àustria); Cino, Ian!, de Tobia Passigato (Itàlia); i Just Be, de Susanna Kosa (Alemanya). A més, dues pel·lícules faran la seua estrena internacional i tretze es podran veure per primera vegada a Espanya.

Les projeccions es faran diàriament durant set dies consecutius, dissabte, a la plaça de l’Assut d’Agres i diumenge en l’IVAM CADA d’Alcoi. Entre setmana hi haurà sessions a Alcoleja, Benasau, Gorga i Muro i la cloenda del festival tindrà lloc divendres 17 al Palau Comtat de Cocentaina.

En totes les projeccions l’aforament serà limitat i s’aplicaran mesures d’higiene i seguretat. Per a la cloenda, a més, cal recollir l’entrada prèviament en la Casa de la Joventut de Cocentaina.

La d’enguany és la huitena edició del Rural Film Fest i la segona que acullen les comarques de l’Alcoià i el Comtat. El festival es divideix en seccions com ara EcoFilms, que inclou curts de ficció, animació i documental; RuralFicció, amb curts de ficció de temàtica lliure, el Premi Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat a la millor pel·lícula valenciana i com a novetat, enguany es lliurarà el premi 20Mils a la millor temàtica de muntanya.

També et pot interessar