Els col·lectius que es queden per ara fora de la tercera dosi

Les persones amb síndrome de Down majors de 40 anys demanen que se'ls considere de risc

Una pacient oncològica conversa amb À Punt davant de l'IVO / À Punt NTC

Vora deu mil persones rebran a la Comunitat Valenciana la tercera dosi addicional de la vacuna contra la Covid-19 que ha autoritzat el Consell Interterritorial de Salut. Són persones trasplantades d'òrgan sòlid i amb immunodepressió greu, que la Conselleria de Sanitat citarà en els proxims dies a mesura que complete la llista dels candidats que s'ajusten als criteris. 

Així, la decisió oficial és que s'aplique la vacuna de reforç a pacients trasplantats com ara els cardíacs, els hepàtics o pulmonars. També els que han patit un trasplantament de medul·la òssia i les persones que reben tractaments amb anticossos monoclonals, com ara els d'esclerosi múltiple o els que pateixen un limfoma.  

Per ara, queden fora de la tercera dosi els pacients oncològics que reben quimioteràpia o radioteràpia i les persones amb síndrome de Down majors de quaranta anys, així com els ancians de més edat. Aquests col·lectius, que l'estratègia de vacunació va considerar d'alt risc en la immunització contra la Covid-19, queden pendents que es revisen els criteris en pròxims consells interterritorials, en cas que el Ministeri de Sanitat decidisca ampliar l'administració de les injeccions de reforç.

Des dels centres especialitzats en càncer llancen un missatge tranquil·litzador als pacients oncològics perquè, asseguren, tenen ja una protecció alta amb la doble pauta de la vacuna. Des d'Asindown, però, demanen que es tinguen en compte les complicacions associades a la síndrome de Down, com ara problemes respiratoris, i que s'incloga als adults en la llista per a rebre la tercera dosi. 

També et pot interessar

stats