Les clíniques privades fan l'agost amb les proves diagnòstiques per a anar-se'n de vacances

Unes 400 persones es fan un test d'antígens cada dia a clínica de la Universitat Catòlica de València pel seu preu reduït

Un grup de persones esperen a la clínica de la Universitat Catòlica de València per a fer-se una prova diagnóstica de la Covid-19
Un grup de persones esperen a la clínica de la Universitat Catòlica de València per a fer-se una prova diagnóstica de la Covid-19 / Vero March

Les mesures contra la Covid-19 i l'inici de les vacances d'agost han fet que augmente substancialment la demanda de proves diagnòstiques que acrediten l'estat serològic per a poder visitar algunes de les destinacions turístiques més populars.

A l'estat espanyol els territoris insulars són els únics que exigeixen als viatgers un test negatiu o el certificat de vacunació contra la Covid, amb 72 hores d'antelació en el cas de la prova PCR i 48 si és un test d'antígens. Per a entrar a les illes, però, no cal fer-se la prova en cas de comptar amb la pauta de vacunació completa.

Les proves diagnòstiques suposen una despesa extra aquest estiu i la diferència de preus entre diverses clíniques ha fet que centenars de persones acudisquen diàriament a les que ofereixen aquest servei per un preu reduït. D'aquesta manera, moltes famílies busquen abaratir les vacances.

A la ciutat de València, la clínica de la Universitat Catòlica de València s'ha popularitzat per tindre un dels preus més baixos i realitza uns 400 tests d'antígens cada dia. De fet, els pròxims tres dies no hi ha cap cita disponible per a realitzar-se un test d'antígens, les proves PCR i les serològiques i hi ha viatgers que ja han fet reserves el mes de setembre.

Cal recordar que els tests d'antígens de venda en farmàcies, que s'han esgotat en molts establiments, no tenen validesa a l'hora d'accedir a regions o països que exigeixen una prova diagnòstica de la Covid-19 negativa.

També et pot interessar

stats