Cinc pimes valencianes formen una UTE per a fabricar productes sanitaris

Les empreses són d'Ontinyent, Albaida, Elx i Aiora, i pretenen contribuir també a la creació de llocs de treball.

Una fàbrica de mascaretes, en una imatge d'arxiu
Una fàbrica de mascaretes, en una imatge d'arxiu

La crisi de la Covid-19 va evidenciar la dependència del material sanitari de protecció procedent de la Xina. Durant l'estat d'alarma el Consell va defensar la voluntat d'impulsar la fabricació domèstica per a reduir aquesta dependència i de garantir el correcte subministrament del material necessari. Aquest divendres, de fet, va anunciar una línia d'ajudes de quatre milions d'euros per a les empreses per a reorientar la capacitat productiva. La iniciativa privada també està treballant en diferents fronts amb el mateix objectiu. Algunes empreses han fet ja un pas endavant. Un grup de cinc pimes d'Ontinyent, Elx, Albaida i Aiora s'han unit per a fabricar material sanitari.

Les empreses són Mila-rosa d'Ontinyent (sector tèxtil), Pro Safe Plus SL Grupo Ferrotall d'Elx (productes higiènics i sanitaris), Casa Mediterránea 1967 SL, d'Ontinyent (tèxtil), Aupa Hogar SL, d'Albaida (tèxtil) i Uniformidad Laboral Barbera SL, d'Aiora (roba laboral i equips de protecció individual). L'objectiu d'aquesta aliança és donar resposta a la necessitat de disposar de material "de qualitat i en un espai de temps breu", segons han assenyalat fonts de l’UTE, que els seus integrants reivindiquen que el sector sanitari i els seus subministraments han de ser tinguts en compte per les administracions com un sector estratègic.

L'UTE indica que, amb aquesta iniciativa, pretenen generar inversió i compromís social, ja que treballen en la producció d'un element estratègic com és el sanitari, a més de generar "milers d'ocupacions, tant directes com indirectes" i ajudar així la societat en aquests moments de necessitat laboral. Les mateixes fonts han precisat que tota la producció generada per aquestes empreses compleix amb controls de qualitat "exhaustius i amb els més estrictes estàndards de qualitat europeus", i compta a més amb l'autorització expressa de l'Agència Espanyola del Medicament.

Amb una intenció semblant, al mes de maig, va nàixer a Ontinyent un clúster d'empreses del tèxtil per a fabricar mascaretes i altres productes de protecció i ajudar així a reconvertir la indústria local.

També et pot interessar

stats