El certificat Covid, a l'espera de l'aval del TSJCV

La mesura entraria en vigor l'endemà de la publicació al DOGV durant un període de 30 dies

Estem preparats per al Certificat Covid?
Una persona escaneja un certificat Covid

En les pròximes hores s'espera que la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) podria autoritzar la petició del Consell per a implantar el certificat Covid. La Generalitat confia a rebre aquest aval, en entendre que es tracta d'una mesura "proporcional, necessari i d'urgència". En aquesta línia, la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha informat que no s'oposa a les restriccions.

El conegut com a certificat Covid entrarà en vigor, si té l'autorització judicial, l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i estarà vigent durant un període de 30 dies des de la publicació. La Generalitat preveu que estiga en vigor el 3 de desembre.

També s'exigirà en actes, celebracions i festivals de música, en espais tancats o a l'aire lliure quan no siga possible usar la mascareta. No es demanarà, en principi, als cines.

Aquest document es podrà acreditar de tres maneres: amb vacunació completa, amb una PCR negativa en les últimes 72 hores o d'antígens en les últimes 48 hores o amb una diagnosi de superació de la malaltia en els darrers sis mesos. Puig espera rebre l'autorització la pròxima que ve i entraria en vigor al voltant del dia 3 de desembre.