La CEOE demana mantindre els ERTO i les línies d'avals públics mentre siga precís

La patronal fa una crida al consens, al diàleg social, a la reindustrialització i a la transició energètica.

El president de la CEOE, esta setmana, durant la cimera de la patronal |CEOE
El president de la CEOE, esta setmana, durant la cimera de la patronal |CEOE / EFE

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha presentat aquest dijous juntament amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, les deu conclusions de la cimera empresarial organitzada per la patronal sobre com afrontar la crisi que s'aveïna, entre les quals ha destacat la importància de buscar consens i diàleg social.

La CEOE demana, entre altres coses, mantindre les "mesures que estan funcionant", en referència als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o les línies d'avals públics, que, en la seua opinió, hauran d'anar compassats amb "l'evolució de l'activitat econòmica de cada sector". El president dels empresaris valencians, Salvador Navarro, ja va defensar en la seua intervenció en la cimera de la CEOE, el manteniment dels ajustos temporals mentre calga.

Els empresaris consideren també que cal apostar per la reindustrialització perquè el sector industrial torne a representar almenys un 20% del PIB. Així, la CEOE recorda que aquest sector genera llocs de treball de qualitat i millor remunerats. La patronal considera també fonamental la seguretat jurídica i la confiança per a atraure i retindre inversions, eliminar traves burocràtiques o la necessitat de recuperar l'estabilitat pressupostària.

En el decàleg, la CEOE considera precís dur a terme les inversions necessàries per a fer d'Espanya un país "més competitiu i sostenible". I en aquest context, remarca que la transició energètica "és fonamental per a la sostenibilitat". Igualment, els empresaris defenen la innovació i la digitalització, que durant la crisi de la Covid-19 ha avançat més que en cinc anys.

També et pot interessar

stats