Catí pren mesures excepcionals a causa de l'evolució del coronavirus

L’Ajuntament tanca instal·lacions municipals i suspén activitats esportives i culturals fins el 21 de desembre.

Imatge del centre de Catí
Imatge del centre de Catí / Ajuntament de Catí

L’Ajuntament de Catí (Alt Maestrat) ha informat que acorda mesures excepcionals al municipi a causa de l’evolució de la pandèmia. A través d’un ban municipal el consistori informa que vist l'augment dels casos positius registrats en els últims dies i la situació epidemiològica canviant ha decretat el tancament des d’aquest dimarts fins el 21 de desembre de les instal·lacions municipals així com la suspensió de les activitats esportives i culturals.

Al respecte ha informat que tancarà el centre d'Unitat de Respir Familiar, el centre recreatiu, la Llar dels Jubilats, l’Antic Hospital-Casa de la Cultura (carrer Llarg), les instal·lacions esportives Santa Anna, la ludoteca municipal, les seus socials d'associacions situades en dependències municipals, així com els parcs infantils.

L’Ajuntament ha informat també que suspén qualsevol altra activitat esportiva o cultural organitzada o autoritzada per l'Ajuntament de Catí en via pública o en edificis municipals com el mercat ambulant dels dimecres, entre altres que puguen sobrevindre's.

El consistori estableix serveis mínims en les oficines de l'Ajuntament, i queda habilitada l'atenció telemàtica i telefònica. Només s'atendrà presencialment els assumptes urgents. Correus romandrà actiu en l'horari habitual i els serveis socials es limitaran a l'atenció telefònica: 964 40 90 81.

A través del ban municipal, l’Ajuntament de Catí recomana a les associacions que eviten realitzar activitats que suposen concentració de personal i al conjunt de la població no acudir a llocs d'aglomeració de gent si no és necessari. Així mateix, recomana que la població romanga en els seus domicilis i evite realitzar qualsevol tipus de desplaçament que no siga estrictament necessari. També es recomana als establiments públics que extremen les precaucions amb els clients, en prevenció de possibles contagis.

El ban finalitza remarcant que les mesures s'han pres a causa del nombre de contagis. No es pretén alarmar sinó evitar reunions massives. El consistori manifesta que vol transmetre un missatge de calma i tranquil·litat als veïns.

Segons l’última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat Universal, Catí té una incidència acumulada per PCR+ de 277 casos i ha registrat 2 casos i una defunció des de l’inici de la pandèmia. El municipi té 721 habitants.

També et pot interessar

stats