Castella i Lleó i Castella-la Manxa es tanquen fins el 9 de novembre, Madrid demana tancar per dies

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que demanarà per carta a Pedro Sánchez si pot efectuar un confinament "per dies".

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (centre), es reuneix amb els presidents de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, aquest dimecres
El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (centre), es reuneix amb els presidents de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, aquest dimecres / Raúl Sanchidrián (Efe).

Les comunitats autònomes de Madrid, Castella i Lleó, i Castella-la Manxa es tancaran perimetralment per a detindre l'avanç de la pandèmia en aquesta segona onada. És la decisió que han anunciat hui els presidents i la presidenta de cadascun d'aquests territoris, després de reunir-se a Àvila per a analitzar l'evolució de la pandèmia. Les limitacions a la mobilitat estaran vigents, almenys, fins al 9 de novembre, quan acabarà el primer període del segon estat d'alarma. El president de Castella-la Manxa ha justificat la decisió en el fet que novembre "és temporada baixa a molts efectes". Per això hi ha més marge per a prendre mesures.

En el cas de Madrid serà fins dilluns. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que demanarà per carta a Pedro Sánchez si pot efectuar un confinament "per dies". Ayuso ha justificat aquesta decisió en el fet que, malgrat que els seus tècnics sanitaris "no han dit en cap moment que els tancaments perimetrals funcionen", sí que "és concient que hi haurà molts desplaçaments durant el pont". La presidenta de Madrid fa una crida perquè el govern espanyol prenga en consideració la seua proposta.

D'aquesta manera, Madrid, Castella i Lleó, i Castella-la Manxa s'uneixen a la llista d'autonomies que decreten el tancament perimetral dels territoris respectius. Ja hi estaven Aragó, Navarra, La Rioja, el País Basc, Astúries i, segons el que s'ha anunciat aquesta vesprada, també la Regió de Múrcia.

També et pot interessar

stats