Cartes per a un Nadal especial

L'alumnat del Col·legi Sant Antoni de Pego ha escrit cartes als residents de la residència de majors del municipi.

VÍDEO | Cartes per a un Nadal especial
26 de desembre 2020 - 07:00

La pandèmia, més enllà de la salut i l'economia, ha condicionat la forma en què ens relacionem i socialitzem. També s'han limitat les visites a les persones majors que viuen a residències per a evitar la propagació del virus. La classe de segon d'ESO del Col·legi de Sant Antoni de Pego ha volgut combatre amb cartes individualitzades la falta de companyia física de les persones residents a Sant Joan de Déu, la residència del municipi.

Les professores de l'assignatura de valencià, Maria Josep Siscar i Vicenta Pérez, han posat en marxa el projecte al centre, amb una metodologia d'aprenentatge basat en projectes, que vincula el treball a l'aula amb el món real, de manera que es generen beneficis socials i s'impulsa el paper actiu de l'alumnat.

Els estudiants es van posar en contacte amb l'equip de la residència per a proposar la iniciativa i així treballar conjuntament. Amb la informació que el personal del centre de majors va enviar sobre els residents, els 24 alumnes han redactat cartes personalitzades i han omplit els sobres amb sorpreses i regalets per a alegrar les festes de Nadal.

L'alumnat explica tot el procés en un vídeo, des del naixement de la idea fins al moment en què el personal del centre ha llegit les cartes als residents. Una de les alumnes assegura que veure les cares d'alegria de les persones majors escoltant les seues paraules ha sigut "molt emotiu i reconfortant, ens adonem que un gest tan senzill pot ser un regal molt gran per al cor".

També et pot interessar

stats