El brot de l’alberg de Sagunt afecta ja vora trenta usuaris

L’alcalde llança un missatge de tranquil·litat i assegura que el focus està controlat.

L'alcalde de Sagunt, darrere del faristol, en la roda de premsa que ha oferit aquest matí per a explicar la situació del brot de la Casa Nova
L'alcalde de Sagunt, darrere del faristol, en la roda de premsa que ha oferit aquest matí per a explicar la situació del brot de la Casa Nova / Ajuntament de Sagunt

Les proves PCR fetes als usuaris de la Casa Nova, l’alberg per a persones migrants de Sagunt on s’havien identificat tres positius, eleven fins a aproximadament trenta els contagis, segons ha confirmat l’Ajuntament de Sagunt. L'alcalde, Darío Moreno, ha llançat un missatge de tranquil·litat. Assegura que la situació està controlada, que no hi ha motiu per a alarmar-se i que, ara per ara, la Conselleria de Sanitat no planteja cap mesura excepcional per a la capital del Camp de Morvedre, perquè el brot està localitzat.

Moreno ha anunciat que l’ajuntament, a més d’aportar mascaretes o gel hidroalcohòlic per als usuaris de la Casa Nova, està coordinant un dispositiu entre les forces de seguretat i la seguretat privada per a establir un control en les entrades i eixides de l’alberg, donat que els usuaris de la Casa Nova han d’estar confinats.

Així mateix, l’alcalde saguntí ha explicat que s’ha establit un protocol per a higienitzar els banys de l'alberg i evitar nous contagis entre els usuaris. Moreno ha especificat que no s’ha fet una desinfecció completa de les instal·lacions, però sí que s’ha establit un protocol per a mantindre separades les zones dels usuaris positius i dels que no ho són per a evitar futurs contagis.

Crida per a evitar situacions xenòfobes

Així mateix, el primer edil ha fet una crida per a evitar situacions xenòfobes al municipi, donat que els residents en aquest centre procedeixen d'una desena de països d'Àfrica i la majoria treballen com a temporers en la taronja. Encara no havien iniciat la campanya de recollida.

En aquest sentit, Darío Moreno ha afirmat: “Sagunt és una ciutat acollidora i tenim moltíssimes persones migrants entre els nostres veïns i veïnes, òbviament només una xicoteta part està a la Casa Nova. Seria molt trist que, a més d'aquesta situació excepcional de coronavirus, generarem situacions de tensió amb algun comportament racista o xenòfob, per la qual cosa sol·licite comprensió a la ciutadania”.

També et pot interessar

stats