El BOE publica la rebaixa de l’IRPF per a l’agricultura i ramaderia pels danys climàtics de 2019

El Ministeri d’Agricultura calcula que l’aplicació d’aquesta norma suposa una rebaixa de vora 614 milions d’euros per al sector agrari.

Episodi de pluges en el Baix Segura, en una imatge d’arxiu
Episodi de pluges en el Baix Segura, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica hui la rebaixa de l’IRPF per al sector agrícola i ramader afectat pels danys climàtics en 2019. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació calcula que l’aplicació d’aquesta norma suposa una rebaixa de vora 614 milions d’euros per al sector agrari.

L’orde publicada beneficia, en tot l’estat espanyol, les persones dedicades als cultius herbacis, olivar, cítrics, fruiters no cítrics, així com els productors de ramaderia extensiva, boví de llet i apicultura. Per a aplicar la rebaixa, s’han tingut en compte danys climàtics i altre tipus d’adversitats, com ara les derivades de problemes de mercat. A més de les reduccions a escala estatal, també s’han efectuat rebaixes en els àmbits autonòmic, provincial o municipal.

Altres rebaixes

De manera addicional, per a la declaració de la renda de 2019 continua sent aplicable el coeficient corrector per ús d’electricitat per al reg, i que suposa una reducció d’un 20% del rendiment net. Així mateix, podrà continuar aplicant-se la reducció d’un 5% del rendiment net calculat per l’estimació objectiva –mètode que s’utilitza per a calcular el rendiment de les activitats econòmiques– per a 2019.

També et pot interessar

stats