Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Barceló: “No volem que aquest siga per a moltes persones l’últim Nadal”

30 min.

La Generalitat, en línia amb els missatges que està llançant el govern espanyol, té por que la millora de les dades de la pandèmia faça que els ciutadans abaixen la guàrdia a les portes de Nadal i que això provoque una nova onada de la Covid-19. Per això els missatges que envia cada vegada que en parla algun representat van dirigits a mantindre la població alerta. Aquest dijous, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat en Les notícies del matí, que “hem de ser conscients que ens està costant moltíssim abaixar les dades en aquesta segona onada. Per això hem d'insistir en les restriccions i en les mesures”.

“No volem que aquest siga per a moltes persones l’últim Nadal”, ha emfatitzat. La consellera ha dedicat bona part de l'entrevista a demanar prudència i paciència a les portes de tindre a disposició la vacuna. I ha detallat que quan es diu “persona pròxima” en referència a aquell amb els quals podrem ajuntar-nos per Nadal, vol dir aquella que forma part del cercle familiar: parelles de fet o relacions entre persones majors que tenen vincles afectius en altres autonomies i volen estar els dies de festa amb eixa persona. Barceló ha recordat que el coronavirus pot afectar qualsevol persona. Aquest dimecres va morir, ha recordat, una dona jove embarassada a Vila-real. “Crec que tots ens hem de sentir identificats i solidaris i contribuir que no es transmeta el virus”, ha remarcat.

Barceló ha recordat que si la situació canvia, no dubtarà a endurir les mesures. I sobre si l'últim pont pot provocar un increment de casos, ha deixat clar que si la situació va a pitjor decidirà les mesures que siguen necessàries.

Sobre l'arribada de la vacuna, Barceló ha deixat clar que la Generalitat està preparada per administrar-les en ser possible. I sobre la reforma de l'atenció primària, la titular de Sanitat Universal ha recordat que la Generalitat treballa des de fa dos anys en aquest canvi i en eixe sentit es va nomenar el passat setembre la comissionada d'Atenció Primària, que ara s'està reunint amb tot el sector.

Contingut no disponible
stats