Barceló parlarà a les Corts sobre la pandèmia i el pla de vacunació

La consellera ha demanat comparéixer davant la diputació permanent aquest mateix mes.

La consellera Barceló, en una imatge d'arxiu
La consellera Barceló, en una imatge d'arxiu

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat comparéixer abans que acabe el mes de gener davant la diputació permanent de les Corts per a informar sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana i el transcurs del pla de vacunació, segons ha informat en un comunicat la Conselleria que dirigeix.

Aquest dijous han entrat en vigor restriccions sanitàries més dures que impliquen, entre altres qüestions, l'avançament del toc de queda a les 22:00 hores, el confinament perimetral dels 29 municipis amb més incidència de Covid-19 de tot el territori i el tancament de bars i restaurants a les 17:00 h. El Consell va aprovar dimarts una nova bateria de mesures davant l'agreujament de la situació epidemiològica que ha experimentat en les últimes setmanes la Comunitat Valenciana, que aquesta setmana ha batut el rècord de contagis i morts diaris de tota la pandèmia.

En la segona setmana de vacunació massiva, Sanitat continua administrant la primera dosi de la vacuna de Pfizer a majors i a la plantilla de residències. Cada setmana la farmacèutica belga lliura una nova remesa de 31.000 unitats. La Conselleria ha assegurat aquest dijous que el procés s'ha completat ja en 125 geriàtrics i s'accelerarà en els pròxims dies. Dilluns passat Barceló va afirmar que el calendari avança amb els terminis previstos i s'espera que entre dilluns i dimarts que ve ja estiga vacunat el personal de tots els centres de majors on no hi ha cap brot de coronavirus actiu. Així li ho va traslladar al president de la Generalitat, Ximo Puig. També la setmana que ve comença la vacunació dels i les professionals d'atenció primària.

Aquest dijous s'ha sabut que les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la nord-americana Moderna, la segona aprovada per la Comissió Europea, arribaran a terres valencianes la propera setmana. Entre gener i febrer, la Generalitat rebrà 50.000 dosis d'aquest farmac, separats en tres lliuraments.

També et pot interessar

stats