Barcala proposa que els pubs amb terrassa puguen obrir a les nits

El sector de l'oci nocturn critica que el coronavirus continua creixent tot i que fa una setmana que estan tancats.

Barcala proposa que els pubs amb terrassa puguen obrir a les nits
Barcala proposa que els pubs amb terrassa puguen obrir a les nits

L'alcalde d'Alacant, el popular Luis Barcala, s'ha dirigit per carta a la consellera Ana Barceló per a demanar-li que els bars de copes amb terrassa puguen obrir de nit. Luis Barcala proposa que se'ls equipare amb els restaurants, de manera que puguen estar oberts fins a la una de la matinada. Luis Barcala, considera que les limitacions imposades fa 11 dies als bars de copes són excessives i demana que aquells pubs que tinguen terrassa puguen obrir fins a la una de la matinada, igual que els restaurants.

El sector de l'oci nocturn es queixa que tot i que ells fa ja set dies que estan tancats, els casos de coronavirus no paren de augmentar. Per això, convocaren concentracions de protesta aquest dijous a Alacant i Elx per a exigir més flexibilitat d'horaris. Javier Galdeano, president de l'Associació de Locals de Restauració i Oci d'Alacant (Alroa), assenyala que desenes de pubs estan abocats al tancament definitiu.

La situació es repeteix a Elx. La presidenta de l'Associació d'Hoteleria a la ciutat, Paqui Solves, exigeix ajudes econòmiques més altes, perquè les actuals són insuficients. Assenyala que "cada dia que passa i no es pot apujar la persiana, deixa molts negocis en la ruïna i moltes famílies sense ingressos". Paqui Solves ressalta que tot el sector està unit i demana que no se'ls criminalitze perquè no són culpables dels casos de contagi de coronavirus".

El sector dels bars i pubs representa vora el 2% del producte interior brut de l'economia de l'Estat.

També et pot interessar

stats