Andalusia suspén el certificat Covid per a l'oci nocturn i demana aval judicial

Caldrà esperar la resposta del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia per saber si finalment s’implantarà aquesta mesura

Imatge d'un certificat Covid-19
Imatge d'un certificat Covid-19 / À Punt NTC

El Consell de Govern ha acordat aquest dimarts demanar al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) l'aval per a implantar el certificat digital Covid per a accedir a l'interior dels locals d'oci nocturn, per la qual cosa la mesura no entrarà en vigor fins que el tribunal es pronuncie.

Així ho ha anunciat el portaveu de la Junta i conseller de la Presidència, Elías Bendodo, durant la roda de premsa posterior a la reunió, en la qual ha assenyalat que l'objectiu és tindre la màxima seguretat jurídica per a poder aplicar aquesta mesura, com s'ha fet durant tots els mesos de la pandèmia.

El Consell Assessor d'Alertes de Salut Pública d'Alt Impacte d'Andalusia va decidir aquest dilluns exigir el certificat digital Covid o una prova negativa (PCR o test d'antígens) per a accedir a l'interior de locals d'oci nocturn, una mesura que en principi anava a ser efectiva a partir de les 0:00 hores d'aquest dijous.

Però ara caldrà esperar la resposta del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) abans de saber si finalment s’implantarà o no aquesta mesura. 

També et pot interessar

stats