Andalusia demanarà el certificat Covid per a accedir a l’interior de l'oci nocturn

La comunitat autònoma farà proves diagnòstiques setmanalment als treballadors sanitaris que no estiguen vacunats

Imatge d'un certificat Covid-19
Imatge d'un certificat Covid-19 / À Punt NTC

La Junta d'Andalusia ha decidit limitar l'accés a l'interior dels locals d'oci nocturn només a aquelles persones que acrediten tindre el certificat Covid digital de la Unió Europea en vigor o una prova de diagnòstic negativa.

Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Jesús Aguirre, després de la reunió del comité d'experts aquest dilluns a Màlaga, al davant de la qual ha estat el president de la Junta, Juanma Moreno, en la qual s'ha decidit prorrogar les mesures adoptades fa dues setmanes.

El certificat Covid digital de la UE, en vigor des del passat 1 de juliol en tot el territori nacional, arreplega la pauta de vacunació, el certificat de recuperació o una PDIA negativa (test d’antígens o PCR) en les últimes 72 hores.

El comité d'experts també ha proposat mesures per a controlar la transmissió de contagis a les residències de majors i ha acordat fer proves diagnòstiques PDIA setmanalment als treballadors sociosanitaris i sanitaris que no estiguen vacunats.

A més, als centres on es registre almenys un cas s'establirà de manera obligatòria l'ús de la mascareta per als usuaris, que actualment ja ho és per als treballadors.

El conseller ha destacat que la tendència ascendent de la pandèmia durant les últimes setmanes situa Andalusia "en un nivell de risc mitjà, encara que amb uns certs signes d'estabilització".

Aguirre ha destacat, no obstant això, que la incidència en la població jove continua sent "molt elevada" a causa de la variant delta, ja que en el tram de 20 a 29 anys s’arriba al triple de la mitjana andalusa.

També et pot interessar

stats