Almenys 1.350 presos fugits de presons de São Paulo, al Brasil

Les restriccions a visites i eixides temporals de presos per a controlar la propagació del coronavirus han provocat rebel·lions.

Presó al Brasil en una imatge d'arxiu
Presó al Brasil en una imatge d'arxiu / Reuters

Almenys 1.350 presos han fugit de tres presons de l'estat brasiler de São Paulo, el més poblat del país, després de diversos motins motivats per les restriccions de visites i eixides temporals pel combat contra el coronavirus.

La policia militaritzada de São Paulo ha indicat que almenys 400 detinguts s'han escapat de Mongaguá, 926 més, la majoria en règim semiobert, a Mirandópolis, i 30 de Taubaté. En aquestes presons desenes de reclusos continuen amotinats.

Tant el grup d'intervenció ràpida com la policia militaritzada estan al capdavant de la situació per a tornar a capturar els presos.

L'òrgan regional ha indicat que el motiu dels motins ha sigut "la suspensió de l'eixida temporal que estava prevista per a dimarts". Els jutges van decidir que l'eixida temporal dels presos amb dret al règim semiobert hauria de ser "reprogramada".

Segons el comunicat, la mesura era necessària perquè beneficiaria més de 34.000 sentenciats del règim semiobert que, retornant a les presons, "elevarien el potencial per a contaminar i propagar el coronavirus en una població vulnerable, generant riscos per a la salut de servidors públics i dels custodiats".

També et pot interessar

stats