Allarguen el temps dels hotels refugi per a contagiats fins al 15 de novembre

El sector hoteler destaca el bon funcionament durant els últims dos mesos

Turistes en la recepció d'un hotel
Imatge d'arxiu de turistes en la recepció d'un hotel / Europa Press

El programa d'hotels refugi per a turistes contagiats de Covid-19 o obligats a guardar quarantena com a contacte estret amplia el funcionament dos mesos més del que es preveu i estarà operatiu fins al 15 de novembre.

El programa Hospitality Tourism és un servei creat per Turisme Comunitat Valenciana i la patronal hotelera valenciana Hosbec amb la col·laboració de Salut Pública, Sanitat Exterior i empresaris del sector d'allotjament, que ha estat funcionant des del 15 de juliol.

Durant aquests dos mesos, ha parat atenció executiva les 24 hores del dia per a resoldre consultes i dubtes i orientar en la realització de tràmits. A més, ha col·laborat amb els consolats atenent turistes en risc de desemparament perquè pogueren fer l'aïllament en condicions sanitàries i de servei adequades.

El Hospitality Tourism està enfocat majoritàriament a visitants estrangers contagiats que no poden tornar al seu país d'origen per no tindre una prova diagnòstica negativa. En el cas dels visitants espanyols o desplaçats en vehicle particular prevaldrà la tornada al seu domicili per a passar la quarantena amb major comoditat.

El col·lectiu hoteler destaca el bon funcionament durant el punt àlgid de la quarta onada de contagis i la temporada turística alta, període en què a penes ha calgut enviar mitja dotzena de turistes contagiats als hotels refugi, perquè a la resta els han atés als establiments on estaven allotjats.

Per això han decidit perllongar el funcionament durant dos mesos més, fins al 15 de novembre, ja que es preveu continuar rebent turistes durant aquest temps. 

També et pot interessar