Quin protocol han de seguir els hotels que allotgen turistes amb símptomes de Covid-19?

La Generalitat disposa de dos establiments, a Benidorm i València, per a donar cobertura gratuïta a les persones que ho necessiten.

Quin protocol han de seguir els hotels que allotgen turistes amb símptomes de Covid-19?
Quin protocol han de seguir els hotels que allotgen turistes amb símptomes de Covid-19?

La Generalitat ha publicat el procediment que permet reallotjar aquells turistes que, davant de sospites o confirmacions de Covid-19, han de fer l'aïllament domiciliari a la Comunitat Valenciana. Per a poder fer la quarantena, Turisme ha contractat dos establiments per a donar cobertura gratuïta a tots aquells que hagen d'allargar la seua estada. Un d'ells està situat a Benidorm per a la prestació del servei a turistes allotjats a la província d'Alacant i un altre a València, per als allotjats a les províncies de València i Castelló.

Els allotjaments que podran sol·licitar l'ús d'aquests hotels refugi han d'estar inscrits en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana i el podran fer per als següents casos:

  • Quan tinguen allotjat un turista diagnosticat amb Covid-19 i es puga traslladar.
  • Per a un client que tinga un contracte per a allotjar-s'hi i l’hagen diagnosticat als aeroports valencians, en algun dels seus ports o en un altre node de comunicació.
  • Per a les persones acompanyants cuidadores de turistes diagnosticats.
  • Per a contactes directes d'un cas que estigueren també allotjats prèviament.

El trasllat serà acordat i organitzat per la Conselleria de Sanitat Universal d'acord amb els seus procediments, excepte si el client disposa d’una assegurança que el cobrisca. A més, quan el trasllat es faça abans de la finalització del contracte només serà obligatori per al client en el cas que se l’haja informat prèviament en la seua reserva o en el seu registre en l'establiment d'aquesta possibilitat.

No podran sol·licitar l'ús dels hotels refugi els allotjaments turístics que compten amb assegurances que contemplen les despeses derivades de l'estada de clients asimptomàtics o lleus en centres sanitaris privats o en altres establiments per a realitzar l'aïllament domiciliari on puguen passar el període de quarantena indicat.

També et pot interessar

stats