Agents socials demanen ampliar el període de força major a allotjaments turístics

Asseguren que les restriccions de mobilitat nacional i internacionals perduraran més que l'estat d'alarma.

Carrer del centre de València
Carrer del centre de València

La Confederació Espanyola d'Allotjaments Turístics (Cehat), juntament amb Hosbec, CCOO i UGT, han proposat al govern allargar durant sis mesos la concurrència de força major per a tramitar els ERTO en el sector i la protecció específica als aturats, ja que el lloguer d'apartaments turístics tardarà més a reprendre's.

Les organitzacions han elevat al govern una sèrie de mesures per a protegir un sector que suposa quasi el 14% del PIB espanyol, i a canvi es comprometen a realitzar totes les accions necessàries per a la recuperació de l'activitat, la pervivència de les empreses i el manteniment de l'ocupació.

Assenyalen que la força major persistirà més en aquest sector, ja que les restriccions a la mobilitat i al transport a Espanya i altres països s'allargaran més que l'estat d'alarma.

Per això demanen a l'Administració que tinga en compte aquesta circumstància a l'hora de tramitar els ERTO, amb els efectes d'exempció de quotes empresarials a la Seguretat Social i de protecció específica per desocupació.

També demanen que el Govern garantisca una protecció per desocupació per a les persones treballadores en situació d'ERTO, inclosos els contractes fixos discontinus, mitjançant prestacions i ajudes públiques suficients, sense exigència de manca i la reposició de les prestacions que es consumisquen durant la situació de desocupació temporal

També et pot interessar

stats