Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Les agències de viatge veuen inviable tornar a l’activitat el 4 de maig

13 min.

El pròxim 4 de maig s'inicia la fase 0, la primera del camí cap a la “nova normalitat”, un punt de partida en què les agències de viatge podran obrir amb cita prèvia i amb l’aforament limitat a un 30 per 100. Un fet que el sector ha denunciat, per considerar-lo inviable. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Miguel Jiménez, president Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatge: “No és viable, no podem treballar”.

Jiménez ha indicat que les agències de viatge s’haurien d’incorporar al treball al final del procés de desconfinament, quan el sector turístic comence a reactivar-se. “El guió ho demana”, ha indicat, recordant que primer de tot la gent ha de “recuperar-se emocionalment” i perdre la por a viatjar. De moment, les agències només poden comercialitzar viatges per la província. Els viatges de l’Imserso també s’han suspés.

“El 99,9 per cent no tenim reserves, els clients no estan esperant que obrim per a viatjar”. En aquest sentit, l’esperança del sector és el turisme nacional, el primer que pensen que es podrà recuperar, una vegada siguen possibles els viatges entre comunitats autònomes. Per als viatges a l’estranger faltarà més temps. “Quan hi haja una vacuna es podrà tornar a la normalitat; de moment, esperem que cap a agost es comence a veure la llum”, ha afirmat.

Contingut no disponible
stats