El 57% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 pateixen seqüeles neurològiques

Els ictus són les seqüeles més greus que pateixen les persones majors

Un equip sanitari atén als pacients en l'UCI de la Fe
Un equip sanitari atén als pacients en l'UCI de la Fe / À Punt NTC

Més d’un 57% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 a Espanya ha desenvolupat algun símptoma neuronal durant els mesos més durs de la pandèmia, segons les dades del registre espanyol AlbaCovid analitzades per la Societat Espanyola de Neurologia. Miàlgia, mal de cap, pèrdua de l’olfacte, alteracions del sentit del gust, miopaties i ictus són algunes de les seqüeles neurals més greus que pateixen les persones afectades.

De fet, després de quatre mesos, encara hi ha persones que no han superat les seqüeles de la pandèmia. I en Sanitat han detectat nous símptomes, trastorns i malalties associades al coronavirus. El doctor José Miguel Láinez, cap de servei de Neurologia de l’Hospital Clínic de València, ha assegurat que “van apareixent noves coses més greus de tipus immunològic, problemes que són certament importants”.

“Els ictus en pacients amb Covid són més greus, i per tant, són la seqüela més seriosa. Són sobretot les conseqüències que més pateixen les persones majors. La infecció produeix un augment de la coagulabilitat i són per tant més susceptibles a partir-los”, ha insistit Láinez.

D’altra banda, el doctor ha indicat que la població jove també “pateix altres tipus de seqüeles i no tenen problemes neurològics tant greus, excepte la falta de sabor i falta d’olfacte. I per sort, són els pacients que menys estan sent hospitalitzats hui dia”.

També et pot interessar

stats